Met Paulies in quarantaine, Toko Nina Haarlem

Let op! Dit is geen gezondheidsclaim, dit is een mooi ervaringsverhaal van een van onze vaste klanten. Bij een soortgelijke situatie en/of klachten raadpleeg altijd eerste een arts.

Haarlem, 15 november 2021 In gesprek met Dian en Wieger, sinds 2007 de trotse eigenaren van toko Nina (Koningstraat 48, 2011 TD Haarlem).

Het was afgelopen zomer dat Wieger een telefoontje kreeg van zijn vrouw. Hij was op dat moment met zijn kinderen en zijn ouders op vakantie in Duitsland.

Eén van de personeelsleden had COVID en ze had de dag daarvoor nog met hem gewerkt. Er werd besloten om uit voorzorg de winkel gelijk te sluiten. Na testen bleken uiteindelijk in totaal 5 werknemers besmet te zijn en moesten zij allemaal voor ten minste 10 dagen in quarantaine. Er zat de komende dagen niet veel meer in dan bellen, appen en zwaaien voor het raam.

Aangezien Wieger de dans had ontsprongen doordat hij ten tijde van de uitbraak niet in de winkel aanwezig was, had hij besloten alle ‘slachtoffers’ een hart onder de riem te steken in de vorm van een gezond pretpakket. Naast ludieke presentjes als punniksets en metersgrote opblaasbare eenhoorns ook een reeks van lekkere en gezonde onderdelen zoals onder andere chocola, keelsnoepjes, een heleboel fruit én een fles Paulies Ginger.

De COVID symptomen waren voor ieder weer anders. Zo had de één last van de keel, de ander was extreem moe en weer een ander had vooral last van het isolement.

Dian had zelf al een fles Paulies meegenomen maar ze was blij dat Wieger er nog één mee bracht want de eerste fles was alweer bijna leeg. Voor Dian was het drinken van Paulies verzachtend voor de keel en daarnaast dronk ze het graag ’s ochtends om een lekkere boost te krijgen en die vervelende vermoeidheid een beetje tegen te gaan. “Voor de andere werknemers was dit ook een beetje vergelijkbaar, vooral de verlichting in de keel en het gevoel van een energieboost waren prettig volgens hen, alleen het isolement kon Paulies Ginger niet echt verhelpen” zo lacht Dian.

Volgens Dian zijn ze in de Indonesische cultuur wel gewend aan de helende werking van bijvoorbeeld gember, citroen en kurkuma. Voor elk kwaaltje is er wel een “herbal drankje” beschikbaar en dit wordt veel verkocht in de straten en op de markten in Indonesië. Voor misselijkheid is er een drankje, hoofdpijn weer een ander drankje en voor vrouwen die menstrueren weer een ander drankje en ga zo maar door. Deze zogenaamde “Jamu” bevatten allerlei natuurlijke ingrediënten zoals gember, kurkuma, citroen. Herbalist – Indonesië