Natuurlijke maagzuurremmers - Paulies Ginger

Goed nieuws 

Er is nieuw onderzoek gedaan naar kurkuma en maagzuurproblemen.

Zo'n 2.8 miljoen mensen hebben last van klachten zoals brandend maagzuur en slikken hiervoor maagzuurremmers. Soms Rennies van de drogist en soms de zwaardere maagzuurremmers zoals Omeprazol op doktersvoorschrift.

Werking maagzuurremmers:

Rennies zet maagzuur om in water en bijvoorbeeld Omeprazol voorkomt dat maagzuur wordt aangemaakt. Deze maagzuurremmers verhullen vaak de echte oorzaak van de klachten zoals een ongezond dieet of overmatig alcoholgebruik.

Natuurlijke remedie:

Wat zou het fijn zijn als je deze vervelende klachten kan verhelpen door een natuurlijke remedie.

Uit nieuw onderzoek* is gebleken dat kurkuma echt werkt tegen maagzuur problemen. 

Werking kurkuma

Kurkuma lijkt zijn naam als superfood echt waar te maken. De plant ook wel bekend als geelwortel bevat curcumine, een natuurlijke ontstekingsremmer die de spijsvertering kan bevorderen en maagzuur kan verminderen. De plant wordt in Zuid-Oost Azie al veel langer gebruikt als medicijn tegen spijsverteringsklachten.

Naast kurkuma werkt gember ook enorm goed tegen spijsverteringsklachten en opgeblazen gevoel.

Werking gember

Gember staat bekend om zijn ontstekingsremmende en spijsverteringsbevorderende eigenschappen. Het kan helpen bij het verminderen van maagzuur en indigestie bij sommige mensen. Het kan de spieren van de slokdarm ontspannen, waardoor de kans op terugvloeiing van maagzuur wordt verminderd.

Het is belangrijk op te merken dat niet iedereen dezelfde reactie heeft op deze kruiden, en sommige mensen kunnen gevoeligheid of bijwerkingen ervaren. Als je regelmatig last hebt van ernstige maagzuurproblemen, is het raadzaam om een arts te raadplegen voor een juiste diagnose en behandelingsadvies.

Gember en kurkuma kunnen als aanvulling op medische behandelingen worden gebruikt, maar ze moeten niet worden beschouwd als een vervanging voor voorgeschreven medicijnen als dat nodig is. Bovendien kunnen ze interageren met andere medicijnen die je mogelijk gebruikt, dus het is belangrijk om dit met een zorgverlener te bespreken als je medicatie neemt.

Onderzoeksresultaten kurkuma tegen maagzuurproblemen:
* https://ebm.bmj.com/content/early/2023/07/26/bmjebm-2022-11223