Verslaving, spreek erover... - Paulies Ginger

Van alcoholverslaving naar groot succes met een alcoholvrij drankje...

Hoe kom je succesvol van je (alcohol)verslaving af en blijf je toch genieten van het leven? Misschien herken je dit wel, heb je net voorgenomen om geen alcohol te drinken, kom je op een gezellig feestje en voor je weet sta je weer met dat wijntje in je hand.

Terwijl je misschien van binnen denkt, hmm heb ik wel die energie, heb ik wel zin om mij morgen weer zo brak te voelen? Maar de groepsdruk wint en hoppa je daar ga je weer.

Lezing

Yvonne Kok, eigenaresse van Paulies Ginger, kunstenares en spreker over verslaving wil jullie meenemen in alle taboes en schaamte omtrent verslaving en laten zien dat een alcoholvrij leven echt nog wel leuk is. En vooral dat verslaving niets is om je voor te schamen.

Voor wie is deze lezing van Yvonne geschikt?

Mensen die zelf willen stoppen of minderen met alcohol of hun middel. Maar ook ter preventie op scholen en GGZ. Ook is het geschikt voor ondernemers, hoe ga je om met verslaving op de werkvloer? Yvonne wil vooral mensen wakker schudden, hé hallo, verslaving is niets om je voor te schamen. 

Wat gaat er mis?

Er zijn ruim 2 miljoen verslaafden in Nederland, waarvan 1,6 miljoen verslaafden aan legale middelen zoals alcohol, tabak, gokken. Door schuldgevoelens en schaamte wordt er veel verborgen leed veroorzaakt, het niet praten en ontkennen van het probleem zorgt ervoor dat de verslaving steeds erger wordt. Daarnaast speelt onwetenheid en taboe op verslaving ook een grote rol. De verslaving blijft  in het donker doorsudderen. Daarnaast speelt de maatschappij een grote rol, je bent al snel een saaie Piet wanneer je geen alcohol drinkt.

Wat is de oplossing?

Door ervaringen en kennis te delen kunnen we erover praten en zetten het verslavingsprobleem in het licht.  In het licht kan de verslaving krimpen en kun je hulp zoeken en ontvangen. Dan alleen kun je dit probleem oplossen. Weg met de schaamte en schuldgevoelens, welkom hulp, communicatie en openheid.

Yvonne's verhaal:

Yvonne Kok is sinds 3 jaar mede-eigenaresse van Paulies Ginger, een geweldig gemberdrankje, alcoholvrij met een kick, een smaakexplosie. Het wordt  al op meer dan 80 verkooplocaties verkocht. Naast dat het een enorm gezond drankje is, wordt het ook omarmd als alcoholvrij alternatief. Paulies Ginger staat op steeds meer alcoholvrije kaarten in horecagelegenheden en op festivals. Door de enorme smaakexplosie voelt het als een stevig drankje met een kick, maar dan zonder de kater.

Yvonne was jaren lang verslaafd, zonder dat iemand het door had. Er waren periodes bij dat zij de dag al vroeg moest starten met een halve fles wodka, al was het alleen maar om zonder trilhanden op het werk te kunnen verschijnen.  Aan de buitenkant zag niemand iets aan haar, ze kon het enorm goed geheim houden. Toen ze een paar keer in het ziekenhuis is beland en het leven echt niet meer zag zitten, heeft Yvonne hulp ingeschakeld.

Vanaf 2013 gaat Yvonne clean en sober door het leven. Maar toen ze eenmaal succesvol gestopt was met haar verslaving, bleek ze nog steeds vast te zitten in een kooi van schaamte en taboe. Yvonne schaamde zich nog steeds voor haar verslavingsverleden en vond het erg moeilijk om er eerlijk voor uit te komen, vooral op de werkvloer. Ze besloot uiteindelijk na het steeds groter worden van het merk Paulies Ginger, ik ben niet alle gestopt met mijn verslaving, maar ik ga ook stoppen met mijzelf te verstoppen.

Ontstaan Paulies Ginger

Paulies Ginger is ontstaan door de zoektocht van Yvonne naar het perfecte alcoholvrij drankje, toen zij de velen liters cola en thee spuugzat was. Haar man Paul kwam met de ruwe versie van dit gemberdrankje de keuken uitzetten en vanaf dat moment was Yvonne in vuur en vlam. Hier moeten we wat mee, dit is zo lekker, hier ben ik al jaren naar op zoek, dit is geweldig. Zo is het balletje gaan rollen. 

Samen met haar man Paul en haar broer Eric zette ze het merk Paulies Ginger op de markt. Paulies Ginger is een lekker en gezond drankje en heeft als missie om het taboe omtrent verslaving te doorbreken.

Yvonne: Ik heb al vele mensen kunnen inspireren met mijn verhaal, wekelijks ontvangen wij e-mails van mensen die ook zijn gestopt met alcohol drinken, of geminderd, of hulp zijn gaan zoeken. Door mijn eigen kwetsbaarheid de wereld in te gooien, kan ik andere mensen helpen, dit is geweldig.

Wil je meer informatie?

Stuur een mail naar info@pauliesginger.com