Kurkuma is heerlijk en onze kurkuma shot nog lekkerder. Kurkuma is een echte superfood! Wat is kurkuma eigenlijk? Kurkuma is lid van de gemberfamilie en de wortel van de kruidachtige kurkumaplant ‘Curcuma longa’ groeit voornamelijk in Azië. Kurkuma is een sterk kruid en versterkt de opname van andere stoffen in het lichaam.

Genoeg gepraat over wat kurkuma is, op naar de mogelijkheden die kurkuma te bieden heeft! Paulies Ginger is dé expert op het gebied van dit kruid om voor jou een perfect kurkuma shotje te maken.Gember Kurkuma Shot

Kurkuma Gember Shot

Kurkuma wordt vaak met zijn grotere broer gember toegepast in een kurkuma gember shot. De geur van sinaasappel en gember brengt je aan het watertanden als je de dop van de fles haalt. De smaak van de kurkuma gember shot is prikkelend, licht peperig en wat aards. De unieke geur gecombineerd met de authentieke smaak, doet jou hunkeren naar nog een kurkuma shot!  Vaak is de kurkuma gember shot oranje van kleur omdat kurkuma veel kleur afgeeft. Wil je liever een shot met alleen kurkuma? Probeer dan onze kurkuma shots: Kurkuma en Kurkuma Raw. We hebben ze ook in en kleine variant: het kurkuma shotje van 30ml. 

Een kurkuma shot maken is best wat werk. Paulies Ginger begrijpt dat je hier niet altijd zin in hebt en daarom hebben wij dit voor je uit handen genomen! Hoe fijn is dat? Zin in een kurkuma shot? Pak die fles, schenk het in en binnen no time kun jij de kurkuma drinken!

kurkumashot

Kurkuma shot maken 

De kleine kurkuma wortels moeten geschild worden en daarna moet je ze in de slow juicer of blender helemaal fijn malen. Heb je al eens een kurkuma shot gemaakt? Dan weet je als geen ander dat je hele keuken en jouw handen daarna oranje gekleurd zijn. TIP: doe een keukenschort om of trek oude kleding aan als je met kurkuma aan de slag gaat.

Het is overigens best lastig om de perfecte kurkuma shot te maken. Wij hebben ontzettend veel geëxperimenteerd en zijn tot het beste resultaat gekomen. Bespaar je de moeite en bestel de lekkerste kurkuma shot bij ons in de webshop.

 Kurkuma Shot

Meer kurkuma! 

Paulies Ginger begrijpt dat je geen genoeg kan krijgen van onze kurkuma gember shot en daarom zijn er meer mogelijkheden met het kurkuma sap. Niets zo lekker als een kurkuma drank. Wat dacht je van kurkuma thee?

INGREDIËNTEN voor één persoon:

 • 40 ml PAULIES KURKUMA
 • 250 ml heet water
 • citroen
 • honing
 • kaneelstokje en evt. Steranijs

PERFECT SERVE:

 1. Pak je favoriete thee mok.
 2. Voeg 40 ml Paulies Kurkuma toe.
 3. Vul aan met kokend heet water.
 4. Knijp een schijfje citroen uit.
 5. Voeg honing toe.
 6. Voeg een kaneelstokje en steranijs voor extra smaak.

Kurkuma shotjes

Kurkuma shot kopen

Dit heerlijke kurkuma drankje is volop verkrijgbaar bij ons in de webshop. Of kijk op onze site voor een verkooppunt bij jou in de buurt. Is deze kurkuma drank niet bij jou in de buurt te verkrijgen? Dan zorgen we dat de fles jouw kant op komt. Eenvoudig te bestellen en met zorg ingepakt.