Een ginger shot is een klein drankje dat is gemaakt van gember, citroen en soms andere ingrediënten zoals kurkuma of honing. Het wordt steeds populairder als een gezondheidssupplement vanwege de vele (mogelijke) voordelen voor de gezondheid.

Bij Paulies Ginger kun je gemakkelijk en snel een ginger shot kopen, gemaakt van hoogwaardige ingrediënten en met veel zorg bereid. Onze ginger shot is niet alleen smaakvol, maar ook een krachtige boost voor je immuunsysteem. Of je nu je dag wilt beginnen met een gezonde kickstart of een oppepper nodig hebt tijdens de dag, onze ginger shot is de perfecte keuze.

Wij geloven in een bewuste levensstijl met lekkere producten. Daarom wordt onze ginger shot dagelijks vers bereid met biologische gember, citroen en agave. Deze ingrediënten zitten boordevol voedingsstoffen en antioxidanten. Bovendien zijn onze ginger shots glutenvrij en 100% biologisch.


Ginger shot

GINGER SHOT MAKEN

Het maken van een écht goede ginger shot is niet makkelijk. Wij maken gebruik van de beste tools en hebben zelf een grote pers laten ontwikkelen. Wij persen door middel van de schroefperstechniek 95% van hele gember en kurkumawortel tot sap waardoor er veel vitamines en mineralen behouden blijven. Hiermee maken we dagelijks onze beste gister shots. Deze vullen we vervolgens af in kleine flesjes voor de snelle ginger shots en in flessen van 200ml en 700ml. Met deze grotere flessen heb je altijd jouw ginger shot op voorraad (bewaar ze gekoeld!).

GINGER SHOT BENEFITS

Waar is een ginger shot goed voor?

Ginger wordt gekoppeld aan diverse voordelen voor de gezondheid. Hier zijn een paar mogelijke voordelen van ginger shots:

 1. Verlichting van misselijkheid en braken: een ginger shot kan helpen bij het verminderen van misselijkheid en braken.
 2. Vermindering van ontstekingen: een ginger shot kan ontstekingen in het lichaam verminderen, wat kan helpen bij het verminderen van pijn en zwelling.
 3. Verbetering van de spijsvertering: een ginger shot kan de spijsvertering verbeteren door het bevorderen van de productie van spijsverteringsenzymen en het verminderen van ontstekingen in het maagdarmkanaal.
 4. Vermindering van spierpijn: een ginger shot kan helpen bij het verminderen van spierpijn (handig voor na het sporten).
 5. Verlaging van het cholesterolgehalte: een ginger shot kan helpen bij het verlagen van het LDL-cholesterolgehalte (het "slechte" cholesterol) in het bloed.

Het is belangrijk op te merken dat deze voordelen niet allemaal wetenschappelijk bewezen zijn en dat sommige meer onderzoek vereisen. Als je geïnteresseerd bent in het gebruik van ginger shots voor gezondheidsdoeleinden, is het altijd het beste om met een huisarts en voedingsdeskundige te overleggen.  

GINGER SHOTS GEZOND

Gember kan een ontstekingsremmend effect hebben en kan helpen bij het verlichten van pijn, het verminderen van misselijkheid en het verbeteren van de spijsvertering. Aangevuld met citroen bevat het vitamine C en antioxidanten die het immuunsysteem kunnen versterken.

Kurkuma in een ginger shot heeft ook ontstekingsremmende eigenschappen en kan helpen bij het verminderen van pijn en het verbeteren van de gezondheid van de lever.

GINGER SHOTS RECIPE

Ben je op zoek naar een heerlijk recept met een ginger shot? Wij kunnen deze Strawberry field van harte aanbevelen. 

Ingrediënten:

 • Paulies Ginger Original 30ml
 • 4 aardbeien (1 voor de garnering)
 • 20ml Limoensap
 • 10ml agavesiroop
 • 20ml bruiswater
 • ijsblokjes
 • munttakje (garnering)

Bekijk de instructies voor de mocktail met onze ginger shot hier

KOOP JE GINGER SHOT BIJ PAULIES GINGER

Bij ons kun je online de heerlijke gembershots bestellen, zodat je nooit zonder zit! Op de website van Paulies Ginger heb je de keuze uit verschillende soorten gemberdrank:

 • Paulies Ginger Original of Raw: De Raw-versie bevat geen agave. Deze flessen zijn in verschillende maten verkrijgbaar.
 • Ginger shot met een extra vleugje kurkuma: net iets anders en verkrijgbaar in Raw in 2 maten.