Wij van Paulies Ginger maken ons hard voor een gezonde lifestyle. Sterker nog, zo is ons verhaal ook begonnen! Onze zoektocht startte bij het vinden van een alternatief van een alcoholisch drankje. Gember bleek hiervoor een schot in de roos te zijn. Barstens vol smaak, spicy en perfect voor alcoholvrije drankjes.

 

GEMBER, GEMBER EN NOG EENS GEMBER

Na een hoop snijden, juicen en blenden kwam daar het Paulies Ginger recept. Gepaard met ingrediënten als citroen, kurkuma en agave ontstonden er krachtige sapjes. Uiteraard heeft gember in ieder sapje de boventoon en is dan ook het hoofdingrediënt. Deze wortelachtige knol ken je misschien al door zijn verfrissende smaak en een opvallende spice. Gember zit boordevol voedingsstoffen en heeft (mogelijk) ontstekingsremmende, spijsverteringsbevorderende en immuunversterkende eigenschappen. Precies wat wij zochten voor het hanteren van een gezonde lifestyle.

 

WAAROM IS GEMBER GEZOND?

Gember wordt door veel mensen gekoppeld aan gezondheid. Net zoals bij een gevarieerde voeding met veel groente, fruit, noten, zaden en vezels. Maar waarom is gember gezond? Om dit te kunnen onderbouwen kunnen we het beste even kijken naar de ingrediënten van gember. We noemen er een paar!

  • Gingerol is een bioactieve verbinding die enkel wordt gevonden in gember. Gingerol staat bekend om zijn ontstekingsremmende, antioxidant-, en anti-misselijkheidseigenschappen. Het is een geelachtige olie die een pittige, licht scherpe smaak heeft.

  • Shogaol is een bioactieve verbinding die afkomstig is van gember, vergelijkbaar met gingerol. Het ontstaat wanneer gingerol een dehydratiereactie ondergaat, meestal tijdens het kook- of droogproces van gember. Shogaol is verantwoordelijk voor de pittige en scherpe smaak van gember.

  • Bètacaroteen is een natuurlijk voorkomend pigment dat behoort tot de carotenoïden, een groep van plantaardige verbindingen die verantwoordelijk zijn voor de kleuren geel, oranje en rood. Zo ook in gember! Bètacaroteen kent veel eigenschappen: het werkt als antioxidant, ondersteunt gezichtsvermogen en de huid en het kan in het lichaam worden omgezet in vitamine A.

Bovenstaande ingrediënten worden al jarenlang onderzocht en gekoppeld aan allerlei gezondheidsvoordelen. Ontstekingsremmend (pijnverlichting), spijsverteringsondersteuning en worden vrije radicalen geneutraliseerd en cel-beschadiging verminderd (antioxidant). En dat allemaal bij elkaar gestopt in een stuk gember.

 

PAULIES GINGER GEMBER DRANK

Uiteraard zijn wij overtuigd van de kracht van gember. We zochten dan een alternatief voor alcohol (met toch een goeie pit) en eindigden bij een bommetje vol prachtige eigenschappen. Je zou dus eerder kunnen zeggen: het is het tegenóvergestelde van alcohol. Zo kun je het de hele dag door drinken! En de mogelijkheden zijn eindeloos.

Onze gember drank koop in je grote flessen of kleine shotflessen. Alle vier de varianten zijn zorgvuldig samengesteld met hoogwaardige ingrediënten en bevatten de juiste verhouding van gember, citroen en andere specerijen.

  • Als gember shot: kleine flesjes/glaasjes met onze gemberdrank. Deze krachtige shots bieden een snelle en effectieve manier om van de voordelen van gember te profiteren.
  • Als gember thee: in plaats van losse plakjes gember in heet water te doen, kun je een klein scheutje Paulies Ginger mengen met heet water. Gemberthee is niet alleen een smaakvolle en kalmerende drank, maar het biedt ook de voordelen van gember in een vloeibare vorm.
  • Mocktail met gember: om dat glas wijn of bier te laten staan, dagen wij je uit om eens een mocktail te maken mét Paulies Ginger. Voor toch die spice, throat-hit en dat ben eindeloos veel opties. >> kijk hier voor onze recepten

HET VERHAAL VAN PAULIES GINGER

Bij Paulies Ginger begon onze reis met een passie voor een gezonde levensstijl. Paul, de oprichter, wilde het beste alcoholvrije drankje creëren voor zijn vrouw Yvonne. Na veel experimenteren en proeven, ontwikkelde hij de ultieme gemberdrank. Dit was het begin van Paulies Ginger, waar we nu samen met ons team van experts dagelijks met liefde en passie gember shots brouwen. 

Dus, als je op zoek bent naar de voordelen van gember in een handige en smaakvolle vorm, probeer dan eens Paulies Ginger.