Uitgelicht fijnproever Eric

  • Gepost door Yvonne Kok
Uitgelicht fijnproever Eric - Paulies Ginger

Hallo lieve gemberfans,

Het Paulies dreamteam bestaat uit drie personen, Paul, Yvonne en Eric. Zoals jullie waarschijnlijk wel weten is ons gemberdrankje oorspronkelijk ontstaan door de zoektocht van Yvonne naar het perfecte alcoholvrije drankje. Na haar overwonnen alcoholverslaving stond haar man Paul te blenden en juicen en zo is de ruwe versie van Paulies Ginger ontstaan. Van wie jullie nog helemaal niet veel weten is nummer 3 van het Paulies dreamteam is Eric, de fijnproever en smaakontwikkelaar van Paulies Ginger

 

Hoi Eric, vertel eens;

Hallo, leuk dat ik iets mag vertellen over mijzelf en ten eerste wil ik zeggen dat ik superblij ben om onderdeel te zijn van het dreamteam Paulies. Ik vind het bijzonder dat ik nu van mijn passie mijn werk kan maken. Als kind was ik al veel bezig met de natuur en met eten bereiden. Het bereiden van zelfgevangen vis (roken, bakken in de pan of in de oven) ging puur op smaak en gevoel, en nu kan ik deze passie in de keuken bij Paulies voortzetten, dat is geweldig.
 

Hoe ben je zo bij Paulies Ginger terechtgekomen?

Na een belletje van mijn zwager Paul over een een of ander (klonk toen nog heel vaag, hahaha) gemberdrankje dat hij wilde verfijnen, zijn we bij hem thuis in de keuken gaan experimenteren met verschillende ingrediënten. Yvonne is mijn zus trouwens, misschien wisten jullie dat nog niet en Paul is mijn zwager dus. Na veel proeven en een gigantische hoeveelheid verschillende kruiden en specerijen geprobeerd te hebben en deze te mixen met de gembersap zijn we tot de uiteindelijke recepten gekomen. Wij wilden alledrie echt iets bijzonders neerzetten en zijn tot het uiterste gegaan om de smaak zo verfijnd mogelijk te maken.

Wat doe je precies bij Paulies Ginger?

Ik ben vooral de manager in de keuken van Paulies Ginger. Ik koop de beste ingrediënten in. Zo zijn de citroenen elke keer weer anders door de wisselende jaargetijden. Ook voor de gember, kurkuma, kruiden en specerijen ben ik altijd op zoek naar de hoogste kwaliteit. Wij bereiden ons product en alle recepturen op een manier die uniek is in Nederland.  Daarnaast is het van belang om de eisen van de NVWA (Nederlands Voedsel en Warenautoriteit) goed na te streven, hierbij hoort een zeer nauwkeurige registratie, planning en controle. 

 

Wat vind je het leukste onderdeel bij Paulies ?

Het leukste onderdeel bij Paulies Ginger vind ik, dat de mensen zo genieten van de smaak van onze gemberdrank wat met zoveel passie gemaakt is. Ze reageren vaak zo onwijs enthousiast op de smaak van ons drankje, dit is super. 

 

Wat is het verschil tussen nu en 1,5 jaar geleden toen jullie Paulies Ginger starten?

Het is heel bijzonder hoe we gegroeid zijn in 1,5 jaar tot een gezond bedrijf. Wij zijn begonnen met de inkoop van een doosje gember van 12,5 kilo en een doosje citroenen, een paar maanden verder maakten we 50 flessen gembersap per maand, dit vonden wij al heel wat. Op dit moment gebruiken wij duizenden kilo's gember, citroen en kurkuma en dat worden er steeds meer. Zo'n vooruitgang in 1,5 jaar tijd vind ik geweldig, daar zijn wij heel trots op.