Hooikoorts

  • Gepost door Yvonne Kok
Hooikoorts - Paulies Ginger

Hooikoorts is een allergische reactie op het stuifmeel (de pollen) van bomen, grassen en planten. Hoewel het stuifmeel niet schadelijk is voor ons lichaam, reageert bij sommige mensen het verdedigingsmechanisme sterk. Ons immuunsysteem gaat in het verweer en maakt onnodig afweerstoffen aan. Dat geeft de allergische reactie. Prikkende ogen, continue niezen en een verstopte neus, niemand zit daarop te wachten. Om dat te stoppen kunt u medicijnen in nemen.

Weg met die hooikoorts.

Er zijn aanwijzingen dat gember en kurkuma verlichting kunnen bieden bij hooikoorts. Weg met die snotneus, prikogen en niesbuien.

Hoe werkt t?

Gember en kurkuma zijn beide natuurlijke ontstekingsremmende middelen. Hooikoorts wordt veroorzaakt door een ontstekingsreactie van het immuunsysteem op pollen en andere allergenen. Door de ontsteking te verminderen, kunnen gember en kurkuma mogelijk symptomen van hooikoorts verlichten, zoals niezen, loopneus en jeukende ogen.

Onderzoek

Een aantal studies hebben de effecten van gember en kurkuma op hooikoorts onderzocht en sommige studies suggereren dat gember en kurkuma effectief kunnen zijn bij het verminderen van hooikoortssymptomen.

Maar goed te melden is dat er is nog geen officieel wetenschappelijk bewijs is dat deze kruiden een effectieve behandeling zijn voor hooikoorts.

Gember en kurkuma kunnen een waardevolle aanvulling zijn op een gezonde levensstijl en kunnen mogelijk helpen bij het verminderen van symptomen van hooikoorts.

    Goed excuus om nog een extra shotje Paulies te nemen.

    Proost op de lente.