Arthur drinkt iedere dag Paulies, lees verder over wat het doet voor zijn reuma.

  • Gepost door Yvonne Kok
Arthur drinkt iedere dag Paulies, lees verder over wat het doet voor zijn reuma. - Paulies Ginger
Let op! Dit is geen gezondheidsclaim, dit is een mooi ervaringsverhaal van een van onze vaste klanten. Bij soortgelijke klachten raadpleeg altijd eerste een arts.
Prachtig verhaal van Arthur:
Jaren lang kon ik het weer voorspellen aan de hand van het pijnniveau in mijn lichaam. Als ik ‘s avonds en ‘s nachts enorm stijf was, met pijnlijke gewrichten en hamstrings die voelden alsof er een mes ingestoken werd, dan werd het koud en nat. Dat weertype, waar Nederland groots in is, was altijd feest, zodat ik van oktober tot maart veel last had, op de ergste dagen heel uitputtend. En natuurlijk was ik vaak niet te genieten voor m’n omgeving.  
 
In Nederland hebben ruim twee miljoen mensen een vorm van reuma: een ziekte van je spieren, gewrichten, botten en pezen. En lang niet allemaal hebben ze een “officiële” diagnose gekregen en is er een helder behandelplan. Patiënten hebben last van pijn, stijfheid en vermoeidheid. Bij reumatoïde artritis raken je gewrichten ontstoken. Je afweersysteem werkt niet goed en maakt antistoffen tegen je eigen gewrichten, maar ook tegen je slijmbeurzen en pezen. Door de ontstekingen kunnen je gewrichten zelfs permanente schade oplopen. Het lastige is dat het nog niet bekend is waardoor je afweersysteem je eigen lichaam aanvalt, en als je op je toevallig op een “goede” dag bloedonderzoek laat doen, valt er ook weinig te zien voor je arts. Overigens hoor je wel eens dat tot 70% van ziekten en aandoeningen door ontstekingen wordt veroorzaakt. 
 
In de loop der jaren is mij wel duidelijk geworden wat werkt: gezond eten, weinig rood vlees, geen alcohol. Maar vooral ook je weerstand hoog houden. Natuurlijk veel vitamines, vooral citrusvruchten en vezels. Alles wat je zelf ook wel kunt bedenken. En net als ik waarschijnlijk niet doet.  
 
Kurkuma en gember, bekende gezondheidsboosters, gebruikte ik in pilvorm, als thee of door het eten al jaren. Op grote schaal en met enig succes. Maar pas toen ik Paul en zijn ginger- en kurkuma-drankjes leerde kennen, had ik een manier om dat lekker, gemakkelijk en op voldoende hoge dosis te doen. Met als gevolg dat ik al het hele seizoen nergens last van heb, of bijna nergens. Ik drink iedere dag een shotje ginger- en een shotje kurkuma, vermengd met ruim bubbelwater. Dat is lekker en als gezegd verbazend effectief. 
 
Overigens schrijf ik dit vanuit quarantaine, een groot deel van het gezin heeft Covid. De consumptie van shotjes is dus verdubbeld en we houden de ziekte tot nog toe op het niveau van een stevige verkoudheid. 
 
Ik kan iedereen Paulie’s shots aanraden. Niet in plaats van een bezoek aan je huisarts of in plaats van een vaccinatie, maar wel als lekker alternatief voor alcoholische drankjes en als bijzonder effectieve manier om je weerstand te ondersteunen en zelfs hardnekkige kwalen aan te pakken. 
 
Paulie's Schenktuit is de perfecte toevoeging voor de dagelijkse inname van gezonde kruiden zoals gember en kurkuma, zoals onze vaste klant Arthur aangeeft in zijn ervaringsverhaal.
Arthur Moerman