Onze Slowjuice- schroefperstechniek

  • Gepost door Yvonne Kok
Onze Slowjuice- schroefperstechniek - Paulies Ginger

Wisten jullie dit al?

Wij bereiden onze gemberdrank door middel van een slowjuice- schroefperstechniek. Onze gember en kurkuma persen wij door middel van deze schroefperstechniek, grote schroeven persen het sap uit de gember en kurkuma, waardoor er naast heel veel sap, alleen nog droge pulp overblijft.

WAT IS SLOWJUICE SCHROEFPERSEN?

Een slowjuice schroefperstechniek is een methode om sap te persen uit groenten, fruit en andere ingrediënten. Wij bij Paulies Ginger gebruiken een hele grote industriële schroefpersmachine. De gember en kurkuma worden geperst tot 90% sap en de overige 10% is droge pulp wat overblijft.

Het sap wordt langzaam en geleidelijk geperst door een roterende schroef of spiraal, in plaats van snel te worden geslingerd door een sneldraaiende mand of mes. Deze langzame, zachte persmethode minimaliseert de wrijving en warmte die tijdens het persproces ontstaat, wat kan leiden tot oxidatie en afbraak van belangrijke voedingsstoffen in het sap.

Slowjuice schroefperstechniek kan ook helpen om meer sap uit de ingrediënten te halen, aangezien het een hoger rendement heeft dan de centrifugale methode. Het sap dat wordt geproduceerd door middel van slowjuice schroefperstechniek wordt vaak beschouwd als van hogere kwaliteit, met een vollere smaak en meer voedingsstoffen dan sap dat is geproduceerd door middel van de centrifugale methode.

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan slowjuice schroefperstechniek, ook wel bekend als slowjuicing. Hieronder vind je enkele van de belangrijkste voordelen:

  1. Meer sap: Slowjuicing perst sap uit de gember en kurkuma dan op een langzame, methodische manier, wat resulteert in meer sap. Dit komt omdat de langzame perstechniek meer vocht uit de producten haalt, terwijl er minder warmte en lucht in het sap terechtkomen, wat het oxidatieproces kan vertragen.

  2. Meer voedingsstoffen: Slowjuicing houdt ook meer voedingsstoffen in het sap omdat het niet wordt blootgesteld aan hitte en lucht. Hierdoor blijven belangrijke vitaminen, mineralen, enzymen en andere voedingsstoffen beter bewaard.

  3. Smaak en textuur: Slowjuicing behoudt niet alleen meer voedingsstoffen, maar leidt ook tot een betere smaak en textuur van het sap. Door de langzame, methodische perstechniek blijft de natuurlijke smaak van de  ingrediënten behouden, terwijl de pulp en vezels uit het sap worden gefilterd voor een gladde textuur.