Wow wat een grote citroenen 🤩

  • Gepost door Yvonne Kok
Wow wat een grote citroenen 🤩 - Paulies Ginger

Verrassing

Iedere keer is het weer een verrassing wat voor biologische citroenen arriveren vanuit Sicilië bij Paulies Ginger. Ze variëren van kleur, smaak, grootte, hoeveelheid sap. Deze keer hebben wij wel hele grote citroenen, ze zijn drie keer zo groot als de citroen die je hier vindt in de locale supermarkten. 

Sicilië

Citroenen uit Sicilië staan bekend om hun uitstekende kwaliteit en smaak.Het mediterrane klimaat van Sicilië, met zijn milde winters en warme zomers, biedt de ideale omstandigheden voor het kweken van citroenbomen. De vruchtbare bodem en overvloedige zonneschijn dragen bij aan de ontwikkeling van sappige, aromatische citroenen.

Kleur en Variatie

Citroenen uit Sicilië variëren in kleur, grootte en vorm. Over het algemeen hebben ze een felgele tot lichtoranje schil, die tijdens het rijpingsproces kan veranderen. De schil kan ook wat ruwer zijn dan die van commerciële citroenen vanwege het natuurlijke teeltproces. De grootte van de citroenen kan variëren, zelfs binnen hetzelfde seizoen. Dit kan te wijten zijn aan factoren zoals het weer, de bodemgesteldheid en de specifieke variëteit van citroen.

Al met al dragen de unieke klimatologische en geografische omstandigheden van Sicilië bij aan de diversiteit en uitstekende kwaliteit van de citroenen die daar worden gekweekt.